Arnold Span

Arnold Span werd geboren 24 april 1962 te Almelo. Op zesjarige leeftijd is hij al begonnen met het spelen van de piano en de klarinet. De eerste lessen ontving hij van zijn vader. Hij studeerde aan het Twents Conservatorium te Enschede met als hoofdvakken Klarinet en Directie. Hij studeerde klarinet bij Poliet Vleeschouwer en Directie bij Jan van Ossenbruggen, Sef Pijpers en Gert Buitenhuis. De tweede fase studie volgde hij aan de Messiaen Academie bij Hennie Ramaekers, zijn voorganger bij het TSSBO.

Als docent was hij tot 2012  werkzaam aan het ArtEZ- Conservatorium te Zwolle. Hij doceerde er het vak orkestscholing voor HaFa directie studenten en hij verzorgde de stagebegeleiding. Ook nam hij zitting in de Technische commissie en de Repertorium commissie van Kunstfactor, te Utrecht. Tevens is hij werkzaam als examinator voor de commissie educatie van het PAK (Platvorm Amateur Kunst) en neemt hij zitting  in het landelijk  college van jury-leden.

Vanaf 1985 was hij als klarinettist, saxofonist en pianist verbonden aan de JWF Kapel uit Assen. Van 2007 tot 2013 was Arnold Span in functie als artistiek leider/Chef-Dirigent bij de Koninklijke Militaire Kapel - Johan Willem Friso. Momenteel is hij tevens dirigent van het  koninklijk muziekgezelschap OBK uit Zeist.

Daarnaast is hij Staf-Dirigent van de Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht, en stuurt hij vanuit het IMMK (Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht) te Utrecht en Den Haag de militaire muziek in Nederland aan.

 

Terug naar Symfonisch Blaasorkest