Artikel 20141027

Sprankelende theatershow
“Bloemen with steel” is een zeer geslaagde productie

27 oktober 2014 - Dagblad Kennemerland - Cees Brugman

Onder de titel “Bloemen with steel” presenteerde de Tata Steel Big Band “The Swing Masters”een wervelende theatershow met als gast niemand minder dan de theaterdiva Karin Bloemen. Een geslaagde productie waarbij ook beroemde big band composities uit vervlogen tijden ruimschoots aan bod kwamen.

Al bij het eerste werk “Big Dipper”van Thad Jones gaf de band een uitstekend muzikaal visitekaartje ad. Weliswaar werd de trompet sectie in het begin geplaagd door enkele intonatie problemen maar dat herstelde zich vrij snel. Naast een stuwende ritmesectie etaleerden de muzikanten diverse enerverende soli op onder meer trompet, alt- en tenorsaxofoon en trombone.

Memorabel is de lyrische bugelsolo “So In Love”, verfijnd uitgevoerd door Mark Krom die eveneens garant stond voor verschillende trompetsoli. Ook altsaxofoniste Jennie Pater wist overtuigend en met mooie voordracht enkele soli voor het voetlicht te brengen. De band heeft zich ontwikkeld tot een orkest met een uitstekende reputatie.

Vocaliste Hilda Folkerts geeft met haar expressieve zang en fraaie dictie de band extra glans. Muzikale idruk heeft zij achtergelaten met haar vertolking van het van origine Amerikaanse kinderliedje “A Tisket A Tasket”, ooit bekend geworden door Ella Fitzgerald, en het bruisende “” Skyfall” van Adele, themasong uit de gelijknamige James Bond film.

Enkele big band werken werden prima omlijst door jeugdige dansers van Dance4Talent. Speelse choreografieën en leuke presentatie!

Hoogtepunt van deze show was zonder twijfel het optreden van Karin Bloemen. Zij introduceerde zichzelf met “Het Dorp”, beroemd geworden door de legendarische Wim Sonneveld. Nog even aanpassen voor de band want de begeleiding was te fors terwijl juist een delicate achtergrond gewenst was.

De verbale intermezzi van Karin Bloemen betekende echter betoverende hoogtepunten zoals haar interpretatie van het sprookje “Kootrapje” (feitelijk een hommage aan mensen met dyslexie). Bezielend en met elan trakteerde zij het enthousiaste publiek ook op een song zoals “Something”, een hit uit de jaren 70 van de vorige eeuw van Shirley Bassey. Met een swingende “Motown Medley” waarbij Karin Bloemen enerverend werd bijgestaan door Hilda Folkerts, werd deze show beëindigd.

Entertainment van grote klasse, mede door de muzikale leiding van Andre Elders. Het gebruik van een beamer met passende achtergrondbeelden gaf het geheel een extra dimensie.

Artikel

Terug naar In de pers