Artikel 20151222

Een onvergetelijk optreden in Beverwijk...

22 december 2015 - Fansite Petra Berger - Kees van de Laar

Het zijn drukke dagen voor Petra. Nu de succesvolle “Op zoek naar geluk” tour voor even gestopt is ( 5 feb 2016 in Veendam de eerstvolgende), staat de maand december in teken van de kerstconcerten. En zo stopte mijn volgtour na Gorinchem op zaterdag deze keer in Beverwijk 20 december 2015 (zondag). Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest gaf hier zijn jaarlijkse kerstconcerten met Petra als gastsoliste.

Nu ben ik altijd al enthousiast als Petra Berger optreedt maar dit was zo een avond waarin alles klopte en die ik dan ook niet snel zal vergeten. Een groot orkest (bij veertig man ben ik gestopt met tellen) prachtige muzikale arrangementen, sfeervolle dia projecties op de achtergrond, een volle zaal en natuurlijk Petra Berger. "Telkens Weer",  "Terra Promessa", "Allegria",  "Have Yourself a Merry Little Christmas" werden o.a. door haar gezongen maar het hoogtepunt van de avond was "Liefde van later”. Vijf en een halve minuut puur genieten. Een intro van anderhalve minuut waarin elk instrument van het orkest aan bod kwam en de kristalheldere stem van Petra. 20 december 2015 heeft “liefde van later” voor mij een heel nieuwe dimensie gekregen namelijk die van puur muzikaal geluk.

Onderweg naar huis was de wereld voor eventjes een stukje mooier en zong ik ”Ik hou van jou”. Wat muziek al niet met een mens kan doen.

 

Foto's zijn ter beschikking gesteld door de Fansite van Petra Berger.

Artikel Fansite Petra Berger

Terug naar In de Pers