Artikel 20160602

Voetjes van de vloer bij Tata Steel bigband

2 juni 2016 - De Zandvoortse Courant Nr. 22- Nel Kerkman

Een bigband uit Velzen en de Haarlemse jazz-zangeres Käthe van v.d. Hurk zijn een geweldige combinatie voor een jazzy middag. Hun eerste optreden in theater De Krocht had meer publiek verdiend maar iedereen was ervan overtuigd dat The Swingmasters en Käthe beslist een herkansing verdienen.

Op het podium een 16-koppig bigband onder leiding van een enthousiaste André Elders met fantastische zang van Käthe plus een uitnodigende dansvloer, sfeerverlichting en gezellige zitjes met kaarslicht. Dat klinkt toch als een ultiem recept voor een heerlijke jazzy middag? De kleine groep aanwezigen heeft dan oko voor 100% genoten. : Wij gaan ervoor, u ook?”, riep Käthe vol overtuiging.

Onder de swingende klanken van perfect speleden musici, die afwisselend in solo’s hun kunnen toonden, kon men absoluut blijven stil zitten. De dansvloer werd dan ook veelvuldig gebruikt. Spil in het muzikale web was zangeres Käthe. Met haar warme stem zong zij haar eigen Nederlandstalige vertalingen van jazzklassiekers op een ongedwongen wijze. Onvermoeibaar en met veel geestdrift speelden de 14 mannen en twee vrouwen hun blaasinstrumenten, “want”, zei Käthe, “het dak moet eraf!” Zover kwam het nog net niet, misschien lukt het de voglende keer?

Artikel

Terug naar In de Pers