Artikel 20161218

Succesvol Kerstconcert met Brigitte Heitzer

Op 18 december heeft het TSSBO onder leiding van Arnold Span in het Kennemer Theater in Beverwijk het jaarlijkse kerstconcert gegeven. Medewerking aan dit concert is verleend door de zangeres Brigitte Heitzer.

Met een mengeling van kerstmuziek, serieus orkestwerk ("Concert Ouverture" van Richard Hol onder leiding van Marije Koopmans) en swingende “lichte” muziek is het een spetterend concert geworden, wat onder andere bleek uit het feit dat Brigitte het nummer “Swing” zelfs 2 keer achter elkaar moest uitvoeren.

Heel fraai was ook de bijdrage van een groot aantal solisten uit eigen gelederen: een schitterend stukje Vivaldi met als solisten op fluit Marion Geskus en haar dochter Eline; "Nordisk Natt" met fraaie klanken van Jennie Pater op altsax; een mooi stukje dixieland in Paris Montmartre (Marije Koopmans op trompet, Jelle Post op trombone, Fred Spierings op klarinet, Jennie Pater op altsax). Daarnaast klonken nog een aantal minder in het oog lopende solo stukjes her en der uit het orkest. Het was al met al een geslaagd geheel.

Als opwarmertje voor het kerstconcert heeft het Opleidingsorkest onder leiding van Thomas Geerts in de foyer van het theater een aantal bekende kerstnummers uitgevoerd. Deze sfeervolle traditie wordt door familie, vrienden en bekenden van de muzikanten erg op prijs gesteld.

Terug naar In de Pers