Artikel 20170401

  

Tata Steel Orkest bij "Blazen in de Beurs"

1 april 2017 - Dagblad Kennemerland - Mitzie Meijerhof

IJmuiden. In de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam speelt op zondagmiddag 2 april het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest uit IJmuiden. Onder leiding van Arnold Span neemt het orkest het publiek mee op de muzikale reis “Once upon a time in Amsterdam”. De organisatie van de concertserie “Blazen in de Beurs” viert op 2 april het tiende seizoen van de concertserie “Blazen in de Beurs” met een feestelijk jubileumconcert. Gastheer van het concert is Ab Nieuwdorp, presentator van het radio 4 programma “De Klassieken”. Voor de pauze is het de beurt aan de Koninklijke Harmonie van Thorn met muziek van onder andere Mahler, Piazolla en Satie, onder leiding van dirigent Norbert Nozy. Na de pauze is het de beurt aan het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest.

Tata Steel Orkest werd opgericht in 2010, toch vierde het orkest onlangs haar 75-jarig bestaan. Het orkest “De Walskoningen”, opgericht in 1941, is de voorloper van het Tata Steel Orkest. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest is één van de bedrijfsorkesten van Tata Steel. Het orkest fungeert als muzikaal visitekaartje van en voor Tata Steel.

Het orkest heeft verschillende formaties: het Symfonisch Blaasorkest, de Big Band “The Swing Masters”, het Opleidingsorkest en het Leerlingenorkest. Ze verzorgen concerten met als doel de naamsbekendheid van Tata Steel te vergroten en de betrokkenheid van Tata Steel bij de samenleving en culturele activiteiten te onderstrepen. Het repertoire bestaat uit symfonische muziek, zowel originele symfonische blaasmuziek als ook arrangementen van klassieke en lichte muziek.

Aanvang van het concert 14.15 uur. De zaal gaat open om 13.45 uur. Ingang Damrak 243. Kaarten à € 17,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal of via kaarten@tatasteelorkest.nl.

Artikel

Terug naar In de Pers