Jubileumconcert

IJzersterke Klanken - 75 jaar Tata Steel  

Foto: Mark Uyl

Opgericht in 1941 als "De Walskoningen", en diverse naamswijzigigen (Hoogoven Harmonie, Hoogovens Harmonie en Corus Orkest) viert Tata Steel Orkest dit jaar haar 75 jarige jubileum. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Arnold Span geeft op zondagmiddag 6 november een jubileumconcert samen met Sjors van der Panne en Hermine Deurloo.

Zanger Sjors van der Panne, finalist The Voice of Holland 2014, heeft het Nederlandstalige chanson opnieuw op de kaart gezet. Met nummers uit het oeuvre van Frank Boeijen, De Dijk, Claudia de Breij en Jacques Brel wist hij eerst de juryleden en daarna heel televisiekijkend Nederland te ontroeren.

Na tal van optredens in het land vestigde Sjors in 2015 een record, door maar liefst zeven uitverkochte concerten te geven in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het daarvan verschenen live album Klassiekers in Het Concertgebouw stond wekenlang hoog in de albumhitlijsten.

Hermine Deurloo studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam maar is autodidact op de chromatische mondharmonica. Inmiddels is ze een van de bekendste spelers van dit instrument.

Zij trad op met o.a. het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Schonberg Ensemble, en deed internationaal tournees en concerten met muzikanten als Tony Scherr, Het Willem Breuker Kollektief, Han Bennink, Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Denise Jannah.

     

Locatie:

 Philharmonie
Adres:  Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem
Datum:  zondag 6 november 2016
Aanvang:  14.30u (zaal open 14.00u)
Entreeprijs:  € 15,00 (voorverkoop € 12,50)
Kaartverkoop:  kaarten @ tatasteelorkest.nl
 www.theater-haarlem.nl
 Kassa Philharmonie, Haarlem (ma - vr 10.00 - 16.00 uur)
 Let op bij bestelling bij Philharmonie €1,25 extra per kaart.