Marije Koopmans

Al  op jonge  leeftijd ontwikkelt  Marije de passie voor de blaasmuziek. In haar jeugd speelde zij als bugellist en  trompettist o.a. in het Noordhollands Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Noordhollands Jeugdorkest en het Nationaal Jeugd Orkest van zowel Nederland als België.

Na haar VWO diploma is Marije rechten gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam en trompet aan het  Sweelinck  conservatorium  te  Amsterdam  bij  Frits  Damrow  en  Peter  Masseurs.  Daarna  volgde  zij gedurende een aantal jaren trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet-pedagoog Bo Nilsson. Naast haar  diploma  trompet  behaalde  zij  aan  het  Sweelinck  conservatorium  ook  haar  diploma  voor  de  opleiding Hafa-directie bij Gerrit Fokkema en Danny Oosterman. Het dirigeren heeft zij verder ontwikkeld door het volgen van masterclasses met diverse orkesten op het allerhoogste niveau en volgen van privé-lessen bij Hennie Ramaekers en Alex Schillings.

Marije remplaceert als freelance trompettist bij diverse klassieke orkesten, musical en theater producties. Op dit moment is zij werkzaam als vaste dirigent bij Harmoniekapel Crescendo Noordwijk, Fanfare Eensgezindheid Egmond-Binnen en als 2e dirigent bij het Tata Steel  Symfonisch  Blaasorkest. Als  docent  klein-koper  is  zij  verbonden  aan  Muziekschool  Stedebroec. Daarnaast is Marije werkzaam als coach om orkesten te adviseren en inspireren op het gebied van beleid, structuur en werving.

Terug naar Symfonisch Blaasorkest