Nieuws

2017

 

20-07-2017

Succesvol concert in Heliomare door Symfonisch Blaasorkest. Een muzikale draaimolen! Positieve afsluiting.

04-05-2017

 

Het koperensemble van het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest o.l.v. Marije Koopmans heeft op 4 mei weer de muziek verzorgd bij de dodenherdenking 's ochtends om 10.00u bij Tata Steel. Het houtensemble heeft de herdenking op begraafplaats Duinrust in Beverwijk om 20.00 muzikaal omlijst. Na de rondgang en de twee minuten stilte gaf het ensemble o.l.v. Marije Koopmans een miniconcert met een aantal speciaal voor dit ensemble gemaakte arrangementen van bekende klassieke muziek.

02-04-2017

 

Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Arnold Span heeft een mooi concert gegeven in de concertreeks "Blazen in de Beurs" in samen werking met de Koninklijke Harmonie van Thorn. Na de pauze maakte het orkest onder de titel "Once Upon A Time In Amsterdam" en muzikale rondwandeling door de stad. Zie ook de fotopagina.

01-01-2017

Het Tata Steel Orkest wenst iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2017.

2016

 

23-12-2016

Voor het eerst sedert lange tijd is weer een kerstsamenzang georganiseerd, dit keer in Beverwijk in de Vredevorstkerk. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest voerde een afwisselend programma uit, waarbij het publiek afwisselend kon luisteren en meezingen. Klik hier voor meer informatie.

18-12-2016

Op zondagmiddag heeft het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest samen met Brigitte Heitzer een succesvol Kerstconcer geven in het Kennemer Theater in Beverwijk. Klik hier voor meer informatie.

06-11-2016

Het jubileumconcert in de Philharmonie in Haarlem is een groot succes. Voor een volle zaal gaf het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Arnold Span, samen met solisten Sjors van der Panne en Hermine Deurlo, een van de mooiste en meest gevarieerde conderten. Na afloop zorgde Tata Steel Big Band "The Swing Masters"ervoor dat het nog lang gezellig bleef.

25-09-2016

Musical ster en actrice Brigitte Heitzer zal haar medewerking verlenen aan het Kerstconcert van het Tata Steel Orkest op 18 december 2016 in het Kennemer Theater te Beverwijk. In 2007 won Brigitte Heitzer de finale van de televisie zoektocht "Op Zoek naar Evita". Ze vertolkte de rol van Evita anderhalf jaar in Nederland en Belgie. Klik hier voor meer informatie.

14-09-2016

De zomerstop is voorbij en de repetities zijn weer begonnen. De kaartverkoop voor het jubileumconcert op 6 november is gestart. Aan dit jubileum concert verleent naast Sjors van der Pannen ook Hermine Deurloo (mondharmonica) haar medewerking. Klik hier voor meer informatie.

21-07-2016

Op dinsdag 21 juni 2016 heeft Tata Steel Big Band "The Swing Masters" onder leiding van André Elders de muziek tijdens de Haringparty in Driebergen verzorgt.

15-07-2016

De zomerstop van het orkest is begonnen. Op 26 augustus start het orkest weer fris en fruitig.

21-06-2016

Op zondagmiddag 10 juli 2016 heeft het Tata Steel Opleidingsorkest onder leiding van Thomas Geerts het intussen traditionele Pannenkoekenconcert bij Johanna's Hof in Bakkum gegeven.

01-06-2016

Door onvoorziene omstandigheden zijn beide concerten "Magic&Music for Kids" op 12 juni geannuleerd. Gereserveerde kaarten worden geannuleerd. Degenen die de kaarten al betaald hebben zullen de entreeprijs terug krijgen. Neem hiervoor contact op met het secretariaat van Tata Steel Orkest.

21-05-2016

Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en het NS Harmonie Orkest verzorgden een mooi concert in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag. De Nieuwe Kerk heeft een uitstekende akoestiek en de muziek van beide orkesten kwam volledig tot zijn recht. Het enthousiaste publiek trakteerde beide orkesten op een staand applaus.

04-05-2016

Het koperensemble van het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest verzorgt muzikaal de dodenherdenking bij Tata Steel. 's Avonds wordt de dodenherdenking op de begraafplaats Duinrust in Beverwijk muzikaal opgeluisterd door het hout ensemble.

24-04-2016

Tata Steel Big Band "The Swing Masters" verleent haar medewerking aan het koffieconcert van de Velsergemeenschap.

24-04-2016

Het Tata Steel Opleidingsorkest sluit het studieweekend af met een mini concert in de Tata Steel Academy.

17-04-2016

In de prachtige Grote Kerk te Alkmaar verzorgen Koninklijke Harmonie OBK Zeist en het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest, beide onder leiding van dirigent Arnold Span, een bijzonder optreden. De bijzondere programma's van beide orkesten kwamen goed tot hun recht in deze lokatie.

31-03-2016

Muziekschool Beverwijk, de Montessori School Beverwijk en het Tata Steel Opleidingsorkest sluiten het muziekproject af met een spetterend optreden in de Tata Steel Academy. De mukantjes van de Montessori School spelen 3 liedjes met het Opleidingsorkest meer voor een enthousias publiek.

24-03-2016

Het gezamelijke project van Muziekschool Heemskerk, basisschool de Bareel en het Tata Steel Orkest werd afgesloten met een concert in de Tata Steel Academy  waar het Opleidingsorkest voor een volle zaal de 70 muzikantjes van de basisschool begeleiden bij het spelen van de 3 liedjes zie ze in vijf (!) lessen hadden geleerd. Zie "In de pers".

14-02-2016

Het Valentijnsconcert van Tata Steel Big Band "The Swing Masters" en Käthe van den Hurk in het Witte Theater in IJmuiden is een groot succes. Zie "In de pers".

31-01-2016

Het combo van Tata Steel Big Band "The Swing Masters" verzorgt de muzikale omlijsting van de aflsuitende avond met prijuitreiking van het Tata Steel Schaaktoernooi. Zie "In de pers".

26-01-2016

De concertagenda voor 2016 is bijna compleet! Het wordt weer een druk muzikaal jaar, en toch komen er nog enkele concerten binnenkort bij! Kijk in de de agenda voor het overzicht tot nu toe.

2015

 

22-12-2015

Op de fansite van Petra Berger verschijnt een recentie over het Kerstconcert van het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest met Petra Berger in het Kennemer Theater in Beverwijk. Zie "In de pers".

20-12-2015

Voor een volle zaal van het Kennemer Theater in Beverwijk wordt het jaarlijkse kerstconcert gegeven van het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Gastsoliste is Petra Berger.

01-12-2015

Ruim 700 kinderen van medewerkers van Tata Steel in IJmuiden vierden samen met hun ouders het Sinterklaas feest op zondag 29 november in het Restaurant van het Congrescentrum Dudok Huis. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het Tata Steel Opleidingsorkest onder leiding van Thomas Geerts.

23-11-2015 In Dagblad Kennemerland staat een recentie over het concert van het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest in de Philharmonie te Haarlem. Zie "In de pers".

22-11-2015

Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest, onder leiding van Arnold Span, geeft samen met het Groot Mannenkoor Zwolle, onder leiding van Hennie Ramaekers, het "Operaconcert" in de Philharmonie in Haarlem. Op het concert wordt voor het publiek afscheid genomen van Hennie Ramaekers, die tot maart 2015 dirigent was van het Symfonisch Blaasorkest.

15-11-2015

Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest, onder leiding van Marije Koopmans, geeft samen met het Groot Mannenkoor Zwolle, onder leiding van Hennie Ramaekers, het "Operaconcert" in Theater De Spiegel in Zwolle.

07-09-2015

Op donderdagavond 24 september speelt het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Marije Koopmans in de Sporthal van Heliomare. Toegangsaarten zijn gratis af te halen bij de receptie van Heliomare.

01-09-2015

Het orkest is er trots op te kunnen aankondigen dat Arnold Span de nieuwe chefdirigent van het TSSBO is. Arnold Span is zeer ervaren in de wereld van de blaasmuziek. Vanaf 2007 t/m 2013 was hij chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso', waar hij in 1987 als klarinettist was begonnen en sinds maart 2013 bekleedt hij de functie van staf-dirigent bij defensie. In deze functie is hij muzikaal eindverantwoordelijk voor alle militaire beroepsorkesten. Hij is tevens dirigent van het Kon. Harmoniegezelschap O.B.K uit Zeist. Daarnaast is hij regelmatig jurylid bij concoursen en festivals en was hij als producer betrokken bij diverse CD-opnames.

17-07-2015

Op 15 en 22 november staat er weer iets groots op stapel voor het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Dan brengt het namelijk met het Groot Mannenkoor Zwolle en de solisten Karin Hertsenberg en Rob Hazenberg een groot operaconcert in twee prachtige muziekzalen: de Spiegel in Zwolle op 15 november en de Philharmonie in Haarlem op 22 november.
Voor de pauze speelt het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest een aantal ouvertures en orkestwerken uit het operarepertoire, en begeleidt het orkest de twee solisten in arias van Mozart, Verdi en Moussourgski. Na de pauze zingen afwisselend het Groot Mannenkoor Zwolle en de solisten koorwerken en arias van o.a. Mozart, von Weber, Schubert, Bellini, Händel en Verdi. Kortom een heel afwisselend programma dus. Het koor en de solisten worden na de pauze begeleid door een gelegenheidsorkest dat wordt gevormd door muzikanten uit het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Veel van de arrangementen beleven in deze vorm hun première.

25-06-2015

Leerlingen- en opleidingsorkest op Youtube! Aan het eind van het seizoen 2014-2015 is van het Tata Steel Leerlingen- en Opleidingsorkest een filmpje gemaakt en op Youtube gezet. Het laat een gezellige groep jonge muzikanten zien die hun beste beentje voorzetten. Versterking is natuurlijk altijd welkom. Kijk daarvoor op de website onder "Leerlingenorkest" of één van de andere orkesten van Tata Steel Orkest en neem contact met ons op. Het filmpje vindt u hier.

30-03-2015

Op 27 Maart 2015 repeteerde het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest voor het laatst onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers.